Werkwijze

Na de aanvraag, ontvangt u een overeenkomst waarin de voorwaarden worden toegelicht en waarin een aantal vragen worden gesteld met betrekking tot de hulpvraag. Als u akkoord gaat en de overeenkomst ondertekent, wordt het eerste gesprek ingepland, de intake. NB CliĆ«nten vanaf 12 jaar zijn verplicht ook zelf te tekenen. 

Intakegesprek

Na het eerste contact, vindt er een intakegesprek plaats waarin we nader kennismaken. Er wordt gekeken naar de moeilijkheid waar uw kind tegenaan loopt en wat hij zou willen veranderen: de hulpvraag wordt in kaart gebracht. Uw kind beslist zelf of hij alleen komt of graag een ouder mee wil nemen.

Sessies

Als de hulpvraag van uw kind geschikt is voor integratieve counseling worden er maximaal 10 sessies gepland. Omdat therapie over het algemeen intensiever is, zijn er vaak meer sessies nodig. Een sessie duurt een uur. Daar waar nodig, vinden er tussentijds evaluaties plaats om te kijken waar u als ouders uw kind kunt steunen om zijn doel te bereiken.

Afsluitend gesprek

In de laatste sessie vindt de evaluatie met uw kind plaats waarin wordt gekeken naar de behaalde doelen, hoe de ervaringen waren en hoe het in de toekomst zal gaan. Als u behoefte heeft aan een afsluitend gesprek dan is dat uiteraard ook mogelijk. Hier wordt dan separaat een afspraak voor ingepland.